Web Analytics Made Easy - Statcounter

تجربه اکران فیلم‌های خارجی در سینماهای کشور نشان داده که مخاطبان ترجیح می دهند نسخه اورجینال و بدون سانسور فیلم های روز دنیا را تماشا کنند و راهی سینماها با این هزینه های بالا نشوند.

به گزارش خبرنگار شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ موضوع اکران فیلم‌های خارجی در سالن های سینما همیشه یکی از موضوعات حاشیه ای اما پرتکرار سینمای ایران بوده است و هر دفعه به بهانه ای در صدر اخبار این حوزه جای داشته است؛ گاهی به بهانه به روز بودن سینمای ایران با اکران های جهانی و گاهی به بهانه کرونا و خالی بودن سینماها و تشویق مردم به رفتن به سینما؛ اما موافقان و مخالفان این موضوع، همواره سعی کرده اند تا نظرات خود را با عناوین مختلف به گوش مسئولین سازمان سینمایی برسانند تا راهکاری مناسب برای این مساله اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 97 بود که با انتشار سرفصل «نظام‌نامه اکران» از سوی سازمان سینمایی، اکران فیلم خارجی به‌صورت جدی‌تر در کارنامه سیاست‌گذاران سینمای ایران دیده شد. بر اساس این نظام‌نامه پردیس‌های دارای سه تا هفت سالن امکان اکران فیلم خارجی در دو سانس فوق‌العاده را داشتند و پردیس‌های دارای هفت سالن و بیشتر اجازه اختصاص کامل یک سالن با ظرفیت کمتر از ١٥٠ صندلی را هم پیدا کردند. مؤسسه رسانه‌های تصویری هم به‌عنوان تأمین و توزیع فیلم خارجی برای اکران معرفی شد.

بر اساس همین نظام نامه اکران، فیلم های سینمایی «همه پول های جهان» به کارگردانی ریدلی اسکات، سینمایی «انتقام جویان» به کارگردانی برادران روسو، سینمایی «وینچستر» به کارگردانی مایکل و پیتر اسپرینگ و فیلم سینمایی «شاه دزد» به کارگردانی کریستین گادگاست از تیرماه همان سال پخش خود را در سانس های اندکی آغاز کرد اما با وجود پخش در پردیس های سینمایی مگامال، کوروش، باغ کتاب، ارگ و ماندانا با عدم استقبال تماشاگران روبرو شد.

تجربه شکست خورده اکران فیلم‌های خارجی

سال بعد مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به این مساله ورود کرده بود و ماحصل این اتفاق را شرح داده بود. در قسمتی از این گزارش به نظرات موافقان و مخالفان این طرح استناد کرده و آورده است: «افزایش فروش سینماها و رونق اقتصادی»، «زمینه‌سازی برای گسترش زیرساخت‌های سینمایی از طریق جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی»، «زمینه‌سازی برای ورود سینمای ایران به اکران جهانی»، «تقویت و گسترش مصرف سینمایی نزد مردم»، «افزایش کیفیت سلیقه سینمایی مردم» و «افزایش کیفیت تولیدات سینمای ملی» اهم سرفصل‌هایی است که در این گزارش به‌عنوان نظر موافقان اکران فیلم خارجی در سینماهای کشور به آن اشاره شده است.

در طرف مقابل استدلال مخالفان اکران فیلم خارجی در سینماها نیز در قالب این سرفصل‌ها خلاصه شده است؛ «ضربه به سینمای ملی به دلیل کمبود سالن نمایش»، «تجربه ناموفق قبلی در اکران فیلم‌های خارجی»، «آثار و پیامدهای منفی فرهنگی و اخلاقی در جامعه» و «نامشخص بودن فواید و آثار این طرح.»

در نهایت در انتهای همان گزارش به عنوان نتیجه گیری آمده است:« این شیوه اجرا فاقد توجه به ابعاد سیاسی و فرهنگی پدیده اکران فیلم خارجی است و با دلایلی چون «ناکارآمدی در جذب سرمایه‌گذاری داخلی»، «کم‌انگیزگی بخش دولتی در اجرای این طرح»، «بی‌اعتنایی طرح به سالن‌های کم‌مخاطب»، و دست آخر «سرگردانی در سیاست‌گذاری محتوایی و اقتصادی»، آن را مورد نقد قرار داده است.

با انتشار کرونا و تعطیلی چندباره سینماها، دوباره موضوع اکران فیلم های خارجی به دست موافقان این طرح کلید خورد و آنها برای جلوگیری از ورشکستگی سینماها، خواستار اکران این فیلم ها شدند که درنتیجه در سال 99 فیلم های سینمایی« بین ستاره‌ای، گودزیلا، 1917، جنگ برای سیاره میمون‌ها، جوکر و احضار2» راهی چرخه اکران در برخی از سینماهای کشور شدند؛ هرچند توفیق خاصی نصیب آنها و سالن داران سینما نشد. برخی در دسترس بودن نسخه اورجینال این فیلم ها همزمان با اکران جهانی آنها برای مخاطبان و از طرف دیگر پخش با سانسور این فیلم ها در سینماهای کشور را دلیل اصلی عدم استقبال مخاطبان عنوان می کنند.

دیدن فیلم سانسور شده با هزینه بالا!

حالا دوباره قرار است پای فیلم های خارجی به سینماهای کشور باز شود؛ فیلم سینمایی «خیزش، غرش، آتش» محصل سینمای هند قرار است به زودی اکران خود را در برخی از سینماها آغاز کند. این فیلم در سال 2018 جلوی دوربین رفته که به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا، فیلمبرداری آن تا سال 2021 طول کشید و امسال همزمان در سینماهای هند و سراسر دنیا اکران شده است و از فردا نهم شهریور ماه توسط «خانه فیلم» در سینماهای ایران اکران خواهد شد. این فیلم  توانست با آغاز اکرانش رکورد پرفروش ترین افتتاحیه تاریخ سینمای هند را به خود اختصاص دهد و امتیاز 8 از سایت معتبر IMDB را بدست آورد.

باید منتظر بمانیم تا این فیلم نیز راهی اکران سینماهای کشور شود و آن زمان درباره استقبال و یا عدم استقبال تماشاگران اظهار نظر کرد؛ اما تجربه اکران فیلم های خارجی در کشور نشان داده که صرف دیدن فیلم های روز جهان در سالن های سینما، عاملی تشویقی و ترغیبی برای تماشاگران بوجود نمی آورد؛ مخاطبانی که می توانند بدون سانسور و حتی با زیرنویس فارسی، همزمان نسخه با کیفیت فیلم را در خانه تماشا کنند و دیگر نیازی نیست زیر بار هزینه گران فیلم دیدن در سینما بروند.

بیشتر بخوانید؛

تام کروز با «تاپ گان» هنوز می‌فروشد

منبع: دانا

کلیدواژه: اکران فیلم های خارجی سینماهای کشور سینمای ایران فیلم خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۵۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، پروانه نمایش فیلم سینمایی «آبی روشن» به کارگردانی بابک خواجه پاشا و تهیه کنندگی محمد حسین میری صادر و به زودی در سینماهای سراسر کشور اکران خواهد شد.

مهران احمدی، مهران غفوریان، سارا حاتمی، مرتضی امینی‌تبار، روح‌الله زمانی، علی‌اکبر اصانلو، کاظم هژیر آزاد، سامان مهکویه و دیگر بازیگران در این فیلم سینمایی به ایفای نقش می‌پردازند.

در خلاصه داستان این فیلم سینمایی آمده است: کشف یک فیروزه‌ی کمیاب زندگی یونس که صاحب معدن، معتمد و بزرگ شهر است را وارد مسیر مخاطره‌آمیزی می‌کند.

این فیلم سینمایی در چهل و دومین جشنواره فیلم فجر اکران شد و مورد استقبال منتقدان و اهالی رسانه قرار گرفت و نامزد بهترین نقش اول زن، بهترین طراحی صحنه، بهترین موسیقی متن، بهترین فیلمبرداری و بهترین صداگذاری شد.

«آبی روشن» محصول مشترک سازمان هنری رسانه‌ای اوج، بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد بین المللی امام رضا(ع) است که فیلمنامه آن را امیر ابیلی و داوود گنجوی نوشته‌اند.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229894 برچسب‌ها اخبار سینما سازمان اوج

دیگر خبرها

  • فیلم سینمایی «آبی روش» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت
  • «آبی روشن» پروانه نمایش گرفت/ اکران به زودی در سینماها
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز ۱۹ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • برنامه سینماهای اصفهان امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • چرا تجربه شکست خورده را تکرار می‌کنید؟
  • تقاضا برای خدمات cip همچنان بالا است/ روزانه چند نفر از خدمات cip در ایران استفاده می‌کنند؟
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز ۱۸ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • برنامه سینماهای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت + ساعت اکران «مست عشق» و قیمت بلیت
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد